Kuidas siis tegelikult Mardilaadal läks?

Mis tähendab, et läks hästi? Kas inimesed ainult vaatasid või ostsid ka? See on põhiline küsimus.  Ega siis paha pärast ei küsita.

Ma ütleks, et nii 95% inimestest lihtsalt jalutab mööda. Ma võin pea peal ka seista. Nad ikka jalutaks mööda. Kui ma nüüd enda peale mõtlen, siis ma ise teen sama. Ega naljalt silmsidet müüjatega ei tekita, kui just ma midagi sealt osta ei taha. Tihti peale teen laadal ringi ja tulen oma boksi tagasi ja kurdan, et oi sattusin jube agressiivse müüja otsa. Selle all ma mõtlen seda, et ta sai mul kratist kinni ja tegi nii 5-10 minutit tugevat müügitööd, samal ajal kui ma üritasin mõelda, kuidas nüüd sealt minema saada.

Seega Mardilaadal oli väga palju mööda jalutajaid. Väga palju. Oli neid kes jäid uudistama ning neid, kes selle peale kui ma julgesin tere öelda, jooksid kohe minema. Siis olid need, kes jäid vaatama ja rääkima. Ja olid need, kes käisid üks kord vaatamas ja siis veel mitu korda enne kui lõpuks ostsid. Oli ka neid, kes tegid otsuse osta väga kiiresti. Aga oli ka sellist mõnusat vestlust inimestega. Kõik nendest ei ostnud, aga nii mõnigi ostis.

 

Kogu see müügitöö laadal on raske. Minu jaoks on see raske, aga ma annan endast parima. Neljapäevane päev ma ütleks, et ma ise natuke saboteerisin end, kuna ma olin nii väsinud.  Ma lihtsalt ei suutnud ennast sellest lahti raputada. Klient tunneb seda. Reede ja laupäev olid hoopis teised päevad minu jaoks. Olin ise positiivsem ja energilisem. Kohe läks paremini. Jään selle juurde, et klient saab aru kui müüja on pahas tujus või midagi sellist. Kui sa läheb müügisaalis mööda laadalistest, kes on mega masendunud näoga, siis väga ei taha sinna ostma minna ka.

Ja üks asi, mida mulle tihti öeldakse on see, et kuule ma nägin sind laadal, aga ei tulnud segama. Kirjutamata reegel on see, et kui keegi räägib või vaatab kuskil laua juures, siis inimesed tahavad näha, mis seal on vaatamist väärt. Seega kui sa tahad oma tuttavat laadalist aidata, siis nendega lobisemine võib tuua palju parema tulemuse kui mööda jooksmine.

Mina jäin rahule Mardilaadaga. ma arvan, et meie väljapanek oli hea. Tagasiside nii suuline kui ka ostude näol oli positiivne. Ja kui koju jõudsin ja asjad lahti pakkisin sain ainult konstateerida fakti, et ma pean jälle vaase tegema hakkama.

Scroll to Top